Cand vine vorba despre salarizare, o mare parte din dificultatea procesului consta in inregistrarea unui pontaj corect pentru fiecare angajat.
Lucrurile sunt simple atunci cand programul este similar pentru toti salariatii – un pontaj de 8 ore de lucru de luni pana vineri si o grila de salarizare stabilita prin fiecare contract individual de munca. Insa cand business-ul implica lucrul in ture cu timp si reguli specifice, ore suplimentare frecvente, numeroase exceptii de la un pontaj normal, ai nevoie de o solutie pentru a putea realiza o salarizare corecta si in timp scurt.
Afla cum te poate ajuta MyStaff Schedule in afacerea ta si solicita o analiza pentru pontaj si salarizare.
Cum gestionezi salarizarea cand exceptiile din pontaj devin reguli
In cazul companiilor unde exista necesitatea organizarii programului in ture de zi si de noapte, zile lucratoare si nelucratoare in functie de profil si reguli specifice de pontaj si transfer, Smartree iti propune un nou modul de planificare pentru salarizare: MyStaff Schedule.
Astfel, la un numar de aproximativ 450 de angajati, procesul de salarizare se eficientizeaza prin transformarea exceptiilor in reguli si prin reducerea costurilor asociate cu munca distribuita unui numar necorespunzator de salariati (prea multi sau prea putini).
In acest caz particular, dupa analiza specificului de business si a nevoilor, au fost create mai multe tipuri de profiluri, fiecare avand asociat cate un set de ture cu reguli specifice de pontare si transfer: Profil Normal (adesea asociat regimului Front Office, cu program normal de lucru) sau Profil Inegal (asociat programului de lucru care necesita organizarea de ture).
- Profilul Normal cuprinde angajatii TESA, cu program normal de lucru (8 ore pe zi). Zilele de sambata, duminica si sarbatori legale sunt setate implicit ca zile nelucratoare si orele lucrate in aceste zile sunt considerate ore suplimentare
- Profilul Inegal poate cuprinde angajatii din productie, cu un program organizat in ture de cate 12 ore, de luni pana duminica in cazul carora se acorda spor pentru orele de noapte si orele lucrate in zile nelucratoare.
Cu acest punct de pornire, planificarea programului si procesele de calcul al indicatorilor din fisele de pontaj si implicit cele de salarizare pot fi realizate rapid, prin crearea unor reguli care se replica de la o luna la alta. In felul acesta, cu ajutorul MyStaff Schedule, poti gestiona facil procesul de planificare a planului de lucru concomitent cu comunicarea rapida catre angajati.
Rezultate concrete dupa implementarea MyStaff Schedule
Implementarea modulului MyStaff Schedule inseamna optimizare prin:
a) Validari automate
– 100% eliminare a validarilor manuale – 100% eliminare a riscurilor erorilor umane in validarea situatiilor complexe
b) 45% optimizare a timpului alocat planificarii
c) 40% optimizare a intregului proces de planificare prin analiza si imbunatatirea fluxurilor existente
d) Calcul automat al indicatorilor rezultati din fisa de pontaj
– 100% eliminare a riscurilor interpretarilor umane
– 100% aplicare uniforma a regulilor in cazul angajatilor cu acelasi regim sau diferentiat, daca exista diverse tipuri de angajati (spre exemplu, care beneficiaza de procente diferite de bonusare)
– Pontarea se face intr-un sistem centralizat – eficientizare 60%
– Tipurile de indicatori precum – ore de noapte, ore spor weekend, tichete de masa, ture de garda, numar mediu fond solidaritate, sau diferite categorii de ore suplimentare – sunt calculati automat dupa implementare MyStaff Schedule – eficientizare 100%
e) Acces securizat si in timp real la datele de pontare pentru categorii diferite de personal: manageri, pontatori, specialist HR etc. – eficientizare 55%
f) 100% eliminare a modelului traditional de planificare a timpului (in format hartie) prin introducerea unui sistem electronic
De ce MyStaff Schedule
- Stabilesti contextul planificarii pentru alocarea de personal: zile libere legale si sarbatori legale, profil de pontaj, preferinte ale angajatilor.
- Stabilesti activitatile necesare bazate pe nivelul activitatii si/sau bazate pe regulile din Codul muncii sau necesitatile organizarii in ture.
- Schimbi planificarea in timp real: schimbari neplanificate, efectuate prin drag&drop cu identificarea impactului in timp real;
- Stabilesti impactului evenimentelor neplanificate asupra programului de lucru;
- Reprogramezi proiectele;
- Comunici programul: printezi programele complexe, postezi programul angajatului in modulul Employee Self Service.
Cum te ajuta efectiv MyStaff Schedule
Facilitati pe care MyStaff Schedule le pune la dispozitie pentru o salarizare cu reguli specifice in cazul unui anumit tip de business sau unui anumit domeniu:
- Creezi evenimente. Modulul software MyStaff Schedule permite definirea unor evenimente precum ture, activitati sau zile libere. Planificarea se poate face manual sau automat, pornind de la evenimente predefinite sau ajustabile.
- Creezi planuri sau scenarii. Stabilesti scenarii nelimitate si le folosesti pe cele potrivite necesitatilor tale din diverse momente.
- Definesti limite pentru a optimiza planificarea. Aceste limite se pot aplica angajatilor (spre exemplu, prezente sau competente) sau echipelor (spre exemplu, volum de munca).
- Deschizi calendarul si incepi planificarea cu MyStaff Schedule
- Ajustezi planificarea pe masura ce lucrurile evolueaza in business.
- Actorii implicati in proces prin MyStaff Schedule sunt administratorul de HR, pontatorul, angajatii si managerii.
Sistemul de pontaj diminueaza timpul alocat de catre manageri pentru aceste verificari si creste eficienta prin redistribuirea interesului catre alte proiecte. Rezultatele concrete ale eficientizarii prin MyStaff Schedule sunt imediate si de impact, cu reducerea costurilor cu cel putin 20%.
Afla cum te poate ajuta MyStaff Schedule in afacerea ta, solicita o analiza pentru pontaj si salarizare.