O perioada de criza, precum este cea pe care o traversam in momentul de fata are implicatii puternice asupra mediului de afaceri mai ales prin prisma incertitudinii create si a lipsei unui orizont de timp palpabil in care lucrurile pot reveni la normal. Astfel de situatii reprezinta adevarate teste pentru companii si nu de putine ori scot in evidenta anumite vulnerabilitati ale modelului de business urmat precum si ale procedurilor existente. In conditii foarte presante in care trebuiesc luate decizii precum cea a trimiterii angajatilor sa lucreze de acasa, asta in cazul fericit, se ridica insa si alte intrebari referitoare la existenta unei infrastructuri stabile si sigure la care sa aiba acces remote toti angajatii sau documentatie specifica referitoare la proceduri de lucru, trasabilitate task-uri pe echipe si vizibilitate. Din aceste intrebari deriva de fapt principala problema si naume continuitatea tuturor proceselor in cazuri de criza si felul in care pot fi ele impactate de lucrul de acasa, parti ale echipe nefunctionale sau chiar disponibilizate.
Delegi munca si reduci riscurile
Cand spui externalizare te gandesti automat la delegarea muncii – altcineva se va ocupa. Dar cand vine vorba despre salarizare, un pas important in outsourcing este reprezentat si de delegarea responsabilitatii. Compania care preia sarcinile de salarizare va avea si responsabilitatea pentru aceste activitati. Astfel directiile de actiune vor fi concentrate asupra elementelor principale ale business-ului care aduc plus valoare.
Cand nu ai resurse interne
Un alt motiv pentru a externaliza procesul de salarizare este lipsa resurselor interne. Specialistii buni in salarizare trebuie sa asigure un calcul corect al salariilor, la timp si fara riscuri de amenda. Daca nu detii aceste resurse este mai simplu si mai putin costisitor sa externalizezi.
Acces la tehnologie si consultanta legislativa
Atunci cand faci outsourcing pentru salarizare ai acces la mai multe optiuni ca urmare a dezvoltarii tehnologiei. Poti integra elemente care tin de pontaj, employees self services, rapoarte centralizate cu privire la miscarile de personal, tipuri de concedii etc. Mai mult, toate situatiile care necesita interpretare legislativa vor fi solutionate de catre specialistii companiei.
In cazul Smartree, platformele proprietare de software ofera avantajul unei imbunatatiri continue, de aceea un modul de salarizare (Payroll) poate fi completat cu succes de alte module, precum Personnel, Time, Employee Self Service, Schedule, Reporting, Notifier, Flexible Benefits, Documents si Recruitment in cadrul suitei MyStaff.
Consultanta/Suport
Fie ca esti proprietarul unui business, coordonezi o companie sau un departament de HR, sansele sa cunosti salarizare precum un expert sunt mici. S-ar putea sa nu stii ce optiuni sunt viabile sau nu. Faptul ca exista o companie care iti ofera consultanta si face salarizare pentru tine, in cel mai bun mod posibil pentru afacerea ta, este un beneficiu foarte important.
Respectarea termenelor limita
Seriozitatea cu care compania furnizor isi respecta termenele limita cand vine vorba de salarizare iti poate afecta imaginea si bugetul. De aceea alege o companie care nu iti va face surprize in acest sens. Orienteaza-te dupa aspecte precum vechime in piata, portofoliu de clienti, stabilitatea clientilor.
Delegarea responsabilitatii
Este responsabilitatea Smartree ca furnizor sa se asigure ca platile sunt facute la timp si calculul salariilor este corect.
Securitate
Ai timp si energie sa supervizezi indeaproape procesul de salarizare? Smartree are tehnologia necesara pentru a semnala imediat eventualele probleme de securitate si, in plus, este certificata ISO 27001:2013 Sistemul de Management al Securitatii Informatiei.